doelengrotezaal
doelengrotezaal
doelengrotezaal

De Doelen

Concert- en congresgebouw De Doelen verwelkomt jaarlijks zo'n 700.000 bezoekers. Als concertgebouw bekleedt De Doelen de tweede plaats in Nederland qua publieksbereik (na het Concertgebouw in Amsterdam en voor Vredenburg in Utrecht) en onder de Rotterdamse podiuminstellngen veruit de eerste plaats, waarbij De Doelen het sterkste cultuurmerk is voor Rotterdam. Per jaar zijn er ruim 450 concerten.


Vernieuwing Grote Zaal 2009

Van april tot en met half september 2009 is de Grote Zaal van De Doelen grootscheeps vernieuwd. De faciliteiten van de zaal waren verouderd en sleets, ruim veertig jaar na de opening in 1966 en twintig miljoen bezoekers verder. Maar vooral op technisch gebied waren ingrijpende verbeteringen nodig om de komende decennia het succes van De Doelen voort te zetten.
Bij alle ingrepen was de bijzondere akoestische en architectonische kwaliteit van de zaal het uitgangspunt. De meest opvallende vernieuwingen zijn de nieuwe stoelen, de sfeerverlichting en het technische plafond dat direct boven het podium hangt.